15:00

Alets IK

Referat: IFK Fjärås - Alets IK

Tre VIKTIGA poäng in på kontot...

Onödigt spännande får man säga att det blev igår! Men vi tar det från början, Fjärås är inte intresserade av något bollinnehav och deras spelide blir tydlig för oss, så fort det bara är möjligt ska bollen bakom vår backlinje, så sammanfattar man nog Fjärås enklast. På detta sätt skapar Fjärås tre målchanser i första halvlek och på dem lyckas de få två mål. Vi har marginalerna mot oss och lyckas inte heller driva upp tempot till önskvärd nivå, 2-1 blir pausresultatet efter att Palle blivit nerriven i straffområdet och Emil enkelt satt dit straffen.

Vi känner samtliga i paussnacket att vi är ett klart bättre lag, vi behöver höja bolltempot och ha mer löpvilja i djupled, inte jätteavancerat men fullt tillräckligt. Sagt och gjort, full dominans i andra halvlek leder till att matchen är vänd efter 70 minuter, kvittering av Vigge på nick och ledningsmål genom Toni. Känslan är bra och vi fortsätter att ligga på, dock ändras allt efter ännu en tidig djup boll bakom oss om där Pontus bedöms hindra motståndaren på ojust sätt vilket leder till målchansutvisning, och inte nog med det, vi snackar oss till ännu ett rött i samband med detta. Så 78 minuter på macthklockan och 9 man på plan. Vi reder ut detta på en klockrent sätt och Fjärås lyckas bara skapa en målchans(bollen hamnar i vårt mål men döms korrekt bort för offfside) på dryga 18 minuter med två man mer.